top of page

VAUVAN FYSIOTERAPIA

Vauvan fysioterapiassa tuetaan vauvan normaalia kasvua ja kehitystä ja vanhempia lapsen hoidossa huomioiden esimerkiksi erilaiset hoitoasennot ja liikkumista aktivoivat virikkeet arjessa. Fysioterapiavastaanotolla vauvan ja perheen tilanne kartoitetaan ja käynnit suunnitellaan perheen tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Vastaanotolla vauvaa hoidetaan lempeästi ja harjoitellaan optimaalista liikkumista yhdessä leikkien. Pienen vauvan vanhempien kanssa vastaanotolla voidaan harjoitella erilaisia kantoasentoja, ohjata imetystä tai pulloruokintaa.

 

Vauvan kanssa voit hakeutua fysioterapiaan esimerkiksi, jos vauvan pää hakeutuu herkästi aina samalle puolelle, vauva ei viihdy vatsallaan, vauvan liikkuminen on toispuoleista tai olet muuten huolissasi vauvan asennosta tai liikkumisesta. Vauvan fysioterapiasta on usein hyötyä myös syömisen haasteissa, erilaisissa jännitystiloissa ja kireiden kieli- ja huulijänteiden hoidossa ennen ja jälkeen mahdollisen operaation.

Vauvoja hoidan lempeillä myofaskiaalisilla tekniikoilla, joilla haen helpotusta muun muassa vauvan jännitystiloihin, itkuisuuteen ja imuoteongelmiin. Erityisesti pitkittyneen synnytyksen tai sektion jälkeen myös vauvat kaipaavat kehon tasapainotusta lempeämpään elämän alkuun.

Vastaanottoni on ti, to ja pe

Hyvänolonkeskus Elonaskeleen tiloissa,

Malminkaari 5.

 

Mikäli et löydä sopivaa aikaa tai mietit palveluiden välillä, ota yhteyttä 0404153024 tai lempeapilates@gmail.com

LASTEN FYSIOTERAPIA

 

Lasten fysioterapiassa tuetaan leikki-ikäisten ja koululaisten normaalia kasvua ja kehitystä. Fysioterapiassa tuetaan liikkumisen taitojen oppimista ja aktiivista elämäntapaa pienestä lähtien.

 

Fysioterapiaan voit hakeutua lapsen kanssa, jos lapsella esiintyy esimerkiksi kömpelyyttä, lihasjännitystä, kipuja tai haluttomuutta liikkua. Fysioterapian vastaanotolla selvitetään keskustelun ja kliinisen tutkimisen avulla liikkumisen vaikeuden ja oireiden syy. Fysioterapiasta on hyötyä esimerkiksi jalkakivuissa, päänsärkyoireissa, koordinaatiohaasteissa, liikkumisen hitaudessa. Fysioterapian tavoitteena on tukea lasta ja koko perhettä arjessa, jotta lapsi liikkuu ja voi hyvin.

 

Lapsia hoidan lempeillä myofaskiaalisilla tekniikoilla, joilla haen helpotusta muun muassa kehon jännitystiloihin, toispuoleisuuteen, itkuisuuteen, levottomuuteen, purentaongelmiin.

 

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Äitiysfysioterapiasta saat kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa fysioterapiaa raskausaikana tai synnytyksen jälkeen. Synnytyksen jälkeiseen kuntouttavaan äitiysfysioterapiaan ei ole aikarajaa, hoitoon voi tulla vielä vuosien päästä synnytyksestä. Äitiysfysioterapiaan hakeutumisen syynä voi olla esimerkiksi synnytykseen valmistautuminen, raskausajan kipujen ja lihasjännityksen ennaltaehkäisy ja hoito, synnytyksestä palautuminen​, lantionpohjan oireiden hoito, episiotomia- ja sektioarpien hoito.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on synnytyksen jälkeinen, perusteellinen äidin kehon palautumiseen keskittyvä käynti. Palvelu täydentää neuvolan tarjoamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta. Käynti sisältää lantionpohjan sisätutkimuksen (suostumuksellasi) ja keskivartalon toiminnan arvion sekä kattavan arvion tämän hetkisestä toiminta- ja suorituskyvystäsi. Käynnin tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään palautumassa olevaa kehoasi ja sen toimintaa ja tukea sinua omissa tavoitteissasi.

TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN FYSIOTERAPIA

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta saat apua kehon erilaisiin kipu- ja jännitystiloihin. Vastaanotolle voit hakeutua esimerkiksi selkäkivun, niskahartiaoireiden, purentalihasten jännityksen, päänsäryn tai alaraajaoireiden hoitoon. Fysioterapian tarkoituksena on auttaa sinua voimaan hyvin ja toimimaan mielekkäästi omassa arjessasi. Käytän vastaanotolla pehmeitä manuaalisia tekniikoita ja liikeohjausta huomioiden samalla sinun yksilölliset tarpeet, tavoitteet ja voimavarat.

MY FASCIA

MyFascia on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä lihaskalvojen hoito- ja liikekonsepti. MyFascia pohjautuu meridiaaneihin ja ajatukseen siitä, että kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi hoidossa ei käsitellä pelkkää ongelmakohtaa, vaan huomioidaan kehon kokonaisuus ja syvemmät lihaskalvorakenteet. Esimerkiksi vatsan alueen faskiahoito voi tuoda ratkaisun refluksiin tai kuukautiskipuihin.

MyFascian vaikutus on kokonaisvaltaisempi ja syvempi kuin tavanomaisten fysioterapiahoitojen. Fysiikan lisäksi hoito huomioi henkisen hyvinvoinnin. MyFascia kehittää myös asiakkaan omaa taitoa kuunnella kehoaan ja ymmärtää sen viestejä.

 

Faskiahoito sopii kaikenikäisille, vauvoista alkaen. Faskiahoitoon voit hakeutua kehon jännitys- ja kiputiloissa, ennakoivasti kehonhuoltona, liikkuvuuden parantamiseksi, arven hoitoon.

 

_MG_9167.jpg
_MG_9153.jpg
bottom of page