FYSIOTERAPIA JA HIERONTA

Palvelen sinua maanantaisin ja torstaisin Malmilla ElonaskeleessaMalminkaari 5

sekä perjantaisin Helsingin keskustassa DoGoodklinikalla, Itäinen Teatterikuja 5 A.

 

Mikäli toivot kotikäyntiä voit varata ajan soittamalla minulle numeroon 0404153024.

ÄITIYSFYSIOTERAPIA

Äitiysfysioterapiasta saat kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa raskausaikana tai synnytyksen jälkeen. Synnytyksen jälkeiseen kuntouttavaan äitiysfysioterapiaan ei ole aikarajaa, hoitoon voi tulla vielä vuosien päästä synnytyksestä. Äitiysfysioterapiaan hakeutumisen syynä voi olla esimerkiksi:

  • synnytykseen valmistautuminen

  • raskausajan kipujen ja ongelmien ennaltaehkäisy ja hoito

  • synnytyksestä palautuminen

  • suorien vatsalihasten erkauma

  • omasta ergonomiasta huolehtiminen vauva- ja pikkulapsiaikana

  • episiotomia- ja sektioarpien hoito

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on synnytyksen jälkeinen, perusteellinen äidin kehon palautumiseen keskittyvä käynti. Palvelu täydentää neuvolan tarjoamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta. Käynti sisältää lantionpohjan sisätutkimuksen ja kattavan arvion synnyttäneen toiminta- ja suorituskyvystä. Käynnin tarkoituksena on auttaa ja tukea äitiä ymmärtämään palautumassa olevaa kehoa ja sen toimintaa. 

TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN FYSIOTERAPIA

 

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiassa hoidetaan kehon erilaisia jännitys-, kipu, ja häiriötiloja. Fysioterapia sisältää yksilöllisen tutkimisen, manuaalisen käsittelyn, liikeharjoittelun, omahoito-ohjeet ja seurannan. Fysioterapian vastaanotolle voit hakeutua, kun sinulla on esimerkiksi niskahartiaoireita, purentalihasten jännitystä, päänsärkyä, selkäkipua, niveloireita, rasitusoireita tai liikerajoitusta. Fysioterapiaan voit hakeutua myös halutessasi yksilöllistä ohjausta omaan liikkumiseen ja liikeharjoitteluun.

VAUVOJEN FYSIOTERAPIA

Vauvojen fysioterapiassa arvioidaan vauvan psykomotorista kehitystä ja annetaan vanhemmille käsittelyohjeita. Vauvan arviointi- ja ohjauskäynnille voit tulla, jos kaipaat tukea vauvan käsittelyyn ja psykomotorisen kehityksen tukemiseen, tai sinulla on huolta esimerkiksi vauvan liikkumisen kehityksestä tai yksipuolisesta liikkumisesta.

LASTEN FYSIOTERAPIA

 

Lasten fysioterapiassa hoidetaan lapsen tuki-ja liikuntaelinoireita ja kipua ja tuetaan lapsen liikkumisen kehitystä. Lapsen fysioterapian arviointi- ja ohjauskäynnille voit tulla, jos sinulla on esimerkiksi huolta lapsen kehon kannattelusta tai nivelten virheasennosta, lapsella on tuki- ja liikuntaelimistön oireita tai kipua, lapsen jaksaminen ja motivaatio liikkumiseen on heikentynyt.

HIERONTA

Hieronta lievittää lihasjännitystä, rentouttaa kehoa ja mieltä. Hieronta sopii myös raskausaikaan ja synnytyksen jälkeen, jolloin hieronta voidaan toteuttaa kylkimakuulla tyynyillä tukien. Rentoutunut ja hyvinvoiva äiti luo vauvalleen parhaan kasvualustan. Raskausajan hieronnasta on apua mm. turvotukseen, liitoskipuihin ja selkäkipuihin.